Demonteren & opbouwen

De allereerste stap in het restauratieproces is het uit elkaar halen, oftewel demonteren van de auto. Een relatief eenvoudige, maar eveneens belangrijke fase. Dat komt omdat we nauwgezet onze administratie bijhouden. Zo weten we zeker dat we tijdens de opbouwfase de volledige auto weer netjes in elkaar kunnen zetten – en geen bouten of moeren ‘overhouden’.

Demonteren

Als u heeft besloten uw dierbare bezit aan ons toe te vertrouwen voor een totaalrestauratie, spreken we met u af op welke dag de auto in onze werkplaats binnenkomt. Onze specialisten halen de auto uit elkaar en maken ondertussen heel veel aantekeningen. We maken een overzicht van onderdelen die gerepareerd of vervangen moeten worden en maken foto´s van de onderdelen – gemiddeld zo’n tweeduizend. Nadat we ook ieder gedemonteerd deel hebben gefotografeerd, slaan we de onderdelen op in rolcontainers.

Uiteraard willen we u uw hobby uiteraard niet ontnemen. We werken dan ook graag met u samen. Daarom kunt u onze vakmensen bijstaan bij het demonteren van de auto.

Onderdelen

Na het demonteren weten we precies welke onderdelen goed zijn en welke toe zijn aan vervanging. De grote onderdelenzoektocht begint. Bij authentieke auto’s horen immers authentieke onderdelen. Daarom zoeken we wereldwijd naar de juiste bouten, moeren, filters en remklauwen. Hoewel dit een intensieve fase is waarin we met meerdere partijen in gesprek zijn, weerhoudt dit ons er niet van om ons uiterste best te doen en het juiste onderdeel voor de juiste auto te vinden. Blijkt na onze uitgebreide zoektocht dat onderdelen niet beschikbaar zijn óf niet voldoen aan de kwaliteitseisen? Dan reconstrueren we ze in onze werkplaats.

De zoektocht naar onderdelen verloopt in nauw overleg met u. U beslist of we onderdelen al dan niet aanschaffen of reconstrueren, zodat u grip houdt op het proces én op de kosten.

Opbouwen

De opbouw is de fase waarin alles bij elkaar komt en die vergaande specialistische kennis vereist. De vakmensen van Eastend Classics hebben gezamenlijk ruim honderd jaar kennis en ervaring in automobieltechniek en combineren ambachtelijk vakmanschap met moderne technieken. We brengen de gedemonteerde, gerepareerde, gereviseerde en vervangen delen bij elkaar om de auto weer op te bouwen. Nadat de auto ‘in elkaar zit’, polijsten we het netjes en secuur. Pas als we onszelf ervan hebben verzekerd dat de auto concourswaardig is, leveren we ‘m weer bij u af.

Heeft u uw auto zelf al gedemonteerd? U kunt de onderdelen bij ons aanleveren, waarna wij de auto restaureren en weer opbouwen.

Nadat we de auto hebben gedemonteerd, starten we met het plaatwerk.

Meer weten over plaatwerk