Ontlakken & ontroesten

Ontlakken is een verzamelterm voor het schuren, stralen en of chemisch reinigen van uw auto. Het resultaat van deze fase is een volledig ‘kale’ carrosserie, waar geen lak, coating of oude tectyl lagen meer op te vinden is.

Door het ontlakken krijgt u een veel beter beeld van de staat van de auto. Onvolkomenheden die u eerst niet kon zien, worden nu wel zichtbaar.

We maken gebruik van verschillende ontlak methoden:

  • Schuren, fysiek met de hand en met machines de auto ontdoen van lak en tectyllagen
  • Stralen, we verstevigen indien nodig de carrosserie om vervorming te voorkomen. En om te zorgen dat we overal goed bij kunnen monteren we uw auto in een draai spit. Tevens wordt op deze manier aan het einde van de behandeling het achtergebleven straal grit verwijderd.
  • Chemisch ontlakken, de losse delen en de carrosserie worden op een pallet geplaatst en deze worden in een bad op 80 graden in 3 dagen ontlakt.
  • Chemisch ontroesten, na het ontlakken adviseren wij een ontroest behandeling te doen. Dit gebeurt in een apart chemisch bad.

Elke methode levert een verschil op in kwaliteit. En elke methode heeft gevolgen voor de verdere restauratie. Daarom adviseert Eastend vanuit het eindresultaat naar deze fase te kijken.

Wilt u een advies wat het beste is voor u project neem gerust contact met ons op.

Aan het einde van de fase ontlakken wordt de auto geplaatwerkt.

Na het plaatwerken kunt u kiezen uit de behandeling epoxy of KTL