Plaatwerk

Klassieke auto’s, oud en jong, hebben vaak heel wat kilometers op hun teller. Door weer en wind brachten ze hun eigenaren naar de meest uiteenlopende plekken. Die rijke geschiedenis zie je terug in de staat van de carrosserie – en meestal ook in die van het chassis.

Plaatwerk vervangen

Bij restauratiewerkzaamheden komen we eigenlijk altijd zwakke plekken tegen in de carrosserie en het chassis. Soms zijn deze plekken uitgegroeid tot gaten of zijn er zelfs delen uit de carrosserie verdwenen. Om te ontdekken welke delen nog goed zijn en welke we gaan vervangen, slijpen we de slechte plaatdelen weg. Vervolgens zoeken we wereldwijd naar de juiste delen voor de carrosserie van uw auto.

Plaatwerk reconstrueren

Als plaatdelen niet beschikbaar zijn óf niet voldoen aan onze kwaliteitseisen, reconstrueren we ze in onze werkplaats. Van deuren en spatborden tot kokerprofielen: onze vakmannen draaien hun hand er niet voor om. Met veel plezier vervaardigen ze maatwerk plaatdelen, waarbij ze ambachtelijk vakmanschap combineren met moderne technieken. Uiteraard streven we ernaar om de contouren van de originele carrosserie zoveel mogelijk in stand te houden en het chassis in juiste staat terug te brengen. Daarom bestuderen onze specialisten de goede delen nauwkeurig, om vervolgens met behulp van 3D-technieken één of meerdere mallen te ontwikkelen. Die mallen gebruiken we om stukken plaatmateriaal uit te slijpen én om nieuwe plaatdelen passend te maken.

Onze plaatwerkspecialist herstelt niet alleen het plaatwerk van de carrosserie, maar brengt ook de contouren met veel zorg en aandacht terug in originele staat. We schuren en ontvetten het oppervlak, waarna het tijd is voor onze volgende ambacht: het spuitwerk.

Meer weten over spuitwerk