Strak maken & spuiten

Of u nu een klassieke auto, een oldtimer of een young timer met een bijzonder verhaal hebt: uw auto is een waardevol bezit. Als u dit waardevolle bezit aan Eastend Classics toevertrouwt, doen we er alles aan om uw ‘koets’ in originele staat terug te brengen en/of te behouden. In het hele proces streven we naar perfectie. Het strak maken en spuiten van de carrosserie is een belangrijke fase.

Strak maken

De wijze waarop we het plaatwerk herstellen en vervolgens strak maken bepaalt voor een belangrijk deel de kwaliteit van het eindresultaat. Voordat we de auto spuiten, mag de carrosserie dan ook geen enkele oneffenheid meer bevatten. Heeft het dat wel, dan wordt het eindresultaat nooit perfect. Nadat het plaatwerk is geschuurd en ontvet, verwijderen we oneffenheden met behulp van tin of staalplamuur. We besteden veel aandacht aan de oorspronkelijke contouren van de auto en brengen originele lijnen terug in de carrosserie. Onze specialisten zijn ware kunstenaars; ze weten niet alleen alles over lijnen en contouren, maar ook over authentieke lakken en kleuren, bijbehorende plamuren, verdunningen en primers.

Spuiten

Ons gezamenlijke streven is om uw auto er authentiek en tegelijkertijd als nieuw uit te laten zien. De fase van het spuitwerk is de fase waarin u snel resultaat gaat zien. Voordat we starten met het spuitwerk, stemmen we eerst met u af welke kleurcode autolak we gaan gebruiken. Als we zeker weten dat we de juiste kleur te pakken hebben, starten we met een grondige voorbewerking. We stralen, verwijderen schuurstof en bereiden de auto voor op het spuitwerk. Door de carrosserie te voorzien van nieuwe laklagen, krijgt uw koets zijn karakteristieke uitstraling terug. Uiteraard gebruiken we ook in deze fase van het proces de beste, meest hoogwaardige producten.

Het strak maken en spuiten van de carrosserie is een belangrijke fase in een totaalrestauratie, maar kunnen we ook als deelrestauratie voor u uitvoeren.

Meer over techniek