Techniek & onderhoud

Een auto is meer dan alleen een buitenkant; de techniek en de ruimte onder de motorkap van de auto zijn minstens zo belangrijk. En of u nu een oldtimer of young timer rijdt, u wilt erop kunnen vertrouwen dat de techniek goed werkt. Om ervoor te zorgen dat u met een veilig gevoel de weg op kunt, verzorgen we ook de techniek van de auto tot in de puntjes. Bovendien kunt u uw auto door onze specialisten laten onderhouden.

Revisie van motor, remmen en koppeling

Of u nu een oldtimer of young timer rijdt: u wilt erop kunnen vertrouwen dat de techniek goed werkt. Zijn de motor, koppeling en/of remmen in uw auto beschadigd of versleten? Dan kunnen we de bestaande onderdelen reviseren. In het geval van de motor haalt de monteur deze volledig uit elkaar. Hij reinigt de onderdelen, meet de prestaties en vervangt en bewerkt versleten onderdelen. Hij brengt de originele maatvoering en toleranties weer terug in de motor en zet hem vervolgens met nieuwe pakkingen en keerringen weer in elkaar. Maar ook remmen en koppelingsdelen kunnen we in veel gevallen reviseren. En is een van de onderdelen dusdanig versleten dat onze monteur het niet meer kan reviseren? Dan zoeken we wereldwijd naar het juiste onderdeel voor uw auto. Vanzelfsprekend zien we er streng op toe dat de kwaliteit van het leverbare materiaal voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen.

Autotechniek

Een oldtimer restaureren is specialistisch werk. Voor auto’s uit vroegere tijden is vergaande kennis van automobieltechniek vereist. Veel van de oude ambachten op het gebied van hydrauliek, elektrotechniek en motortechniek worden in de moderne autotechniek allang niet meer toegepast – en daarom ook niet op school geleerd. Dat zorgt ervoor dat onderhoud en reparatie van klassiekers, old- en young timers een grote dosis vakkennis en liefde voor oude techniek vereist. De specialisten van Eastend Classics hebben gezamenlijk meer dan 100 jaar kennis en ervaring in deze oude ambachten – en bovendien een grote voorliefde voor authentieke auto’s. Waar mogelijk combineren we oude ambachten met moderne technieken, om zo het hoogst haalbare resultaat te behalen.

Onderhoud

Onder het mom ‘voorkomen is beter dan genezen’, houden we graag een oogje in het zeil nadat we uw voertuig hebben gerestaureerd. Tegelijkertijd vinden we het natuurlijk geweldig om u en uw auto zo af en toe eens terug te zien. Daarom kunt u ook voor het jaarlijkse onderhoud van de door ons gerestaureerde klassieker, oldtimer of young timer bij ons terecht.