Verchromen, interieurbekleding en ander specialistisch werk

Bij de totaalrestauratie komen een heleboel specialismes samen. Omdat we geloven dat je niet overal goed in kunt zijn, werken we samen met geselecteerde specialisten. Eastend Classics is en blijft hoofdaannemer en daarmee verantwoordelijk voor planning, coördinatie en kwaliteit van het eindresultaat.

Verchromen

Die karakteristieke ruitomlijsting, kekke bumperrozetten, typerende deurklinken of die prachtige grille: ze maken uw auto helemaal af. Toch komt het vaak voor dat ze door roest of krassen zijn aangetast. Daarom sturen we deze onderdelen, direct na demontage, op naar onze verchroomspecialist, die de onderdelen galvaniseert. Dit betekent dat er een dun vernislaagje chroom wordt aangebracht op het onderliggende metaal. Het resultaat? De onderdelen zien er weer als nieuw uit.

Houtwerk en fineer

Oldtimers zijn vaak opgebouwd uit een houten skelet met een carrosserie er omheen. Dit hout moet hard, vochtbestendig en duurzaam zijn. Ondanks deze kwaliteiten kan het hout door de jaren heen zijn sterke eigenschappen verliezen. Het houtwerk is de fundering van uw waardevolle oldtimer en is dus van cruciaal belang. Daarom controleren wij het houten framewerk en wanneer we kwetsbaardheden vinden, schakelen we de juiste experts in om die te herstellen.

Naast het stevige houten skelet bevat een oldtimer vaak nog een ander soort hout: fineer. Dit dunne laagje hout is vastgelijmd op het plaatmateriaal of massieve hout van het interieur en zorgt voor een prachtige ‘finishing touch’. Denk maar aan het dashboard van een Jaguar of een Rolls Royce. De nerf van fineer is net zo uniek als een vingerafdruk; geen enkele is hetzelfde en dit draagt bij aan de authenticiteit van uw voertuig. Het maken van fineer is ambachtswerk en vergt veel geduld. Is het fineer van uw dierbare bezit beschadigd? Dan zetten wij de beste ‘fineer-ambachtslieden’ voor u aan het werk.

Interieurbekleding

Dat karakteristieke stofje, die authentieke leren pook, de originele bodembekleding: de interieurbekleding van klassiekers en oldtimers is een belangrijk onderdeel – en bovendien niet te vergelijken met die van moderne auto’s. Het op de juiste manier bekleden van het interieur van uw auto is dan ook vakmanschap en dat laten we graag over aan specialisten. Doordat zij de vroeger gebruikte methoden als geen ander kennen, kunt u rekenen op een gedegen advies over materialen, kleuren en uitvoering. Zo waarborgen we in alle fases van het traject de authenticiteit van uw waardevolle bezit.

Meer over totaalrestauratie