Over Eastend Classics

Of het nu gaat om een klassieker, een oldtimer of een young timer: een bijzondere auto is een dierbaar bezit. Een ritje in uw bolide roept dierbare herinneringen of nostalgische gevoelens op. Tegelijkertijd geeft het u de mogelijkheid om nieuwe verhalen, belevenissen en herinneringen te maken. Kortom, wij begrijpen dat uw auto van onschatbare waarde is voor u.

Liefde voor auto’s, passie voor het vak

Met veel geduld, toewijding en loyaliteit repareren en restaureren de vakmensen van Eastend Classics uw klassiekers, old of young timer. In onze werkwijze combineren we de liefde voor authentieke auto’s en autodesign met jarenlange ervaring, ambachtelijk vakmanschap en moderne technieken. Dankzij die aanpak zijn de auto’s die de werkplaats in Groningen uitrollen van prijswinnend niveau.

Meer weten over onze visie en werkwijze

Het verhaal van Eastend Classics

De verhalen van onze opdrachtgevers over hun auto’s zijn de mooiste. Toch heeft Eastend Classics zelf ook een bijzonder verhaal, dat begon in 2000. In het Groningse dorpje Oosteinde –eveneens de inspiratiebron voor de bedrijfsnaam – besloot Koos Tiggelaar om van zijn uit de hand gelopen hobby zijn werk te maken. Dat nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje door de oldtimerwereld en al gauw werd Koos voor een opdracht benaderd door de eigenaar van Museum Autoselect in Joure. Deze opdrachtgever was niet alleen heel tevreden over het werk van Eastend Classics, maar zorgde er ook voor dat autoliefhebbers uit het hele land het bedrijf wisten te vinden. Eastend Classics groeide snel en Koos ging op zoek naar versterking. Die vond hij, onder andere, in Johan. Niet lang daarna kwamen er meer medewerkers en ontstond het team dat tot de dag van vandaag met veel toewijding aan het dierbare bezit van onze opdrachtgevers. Talloze bijzondere projecten passeerden de revue. Zo was er bijvoorbeeld de BMW 502 Autenrieth cabriolet, de handgemaakte auto waarmee het team de eerste prijs won op het Concourse d’Elégance Paleis het Loo in Apeldoorn. En dan dat geweldige project voor het Britse Koningshuis: de adviseur van Koningin Elizabeth vertrouwde zijn Mercedes 220c toe aan onze mannen. En heel recentelijk nog restaureerden we in slechts negen maanden tijd een Packard V12, eveneens van prijswinnend niveau. Om maar niet te zwijgen over alle bijzondere Porsches, VW Kevers, Buggati’s en ga zo maar door; ieder project heeft een eigen verhaal en is op zijn eigen manier bijzonder.

Door die grote successen kwam Koos zelf steeds minder toe aan de inhoudelijke kant van zijn bedrijf. De randzaken van het ondernemerschap slokten veel tijd op. Hij schakelde de hulp in van Max: klant van Eastend Classics, fervent autoliefhebber én strategisch adviseur. Max stond Koos bij met raad en daad. Samen kwamen de heren al gauw tot de conclusie dat Eastend Classics te groot was geworden voor datgene waar Koos gelukkig van werd: oldtimers restaureren. Na vele intensieve gesprekken besloot Koos dat áls hij ‘zijn’ Eastend Classics zou verkopen, hij dit maar aan één duo zou toevertrouwen: Max en Sandra.

Met hun tomeloze energie en enorme ondernemersdrift runnen Max en Sandra sinds mei 2019 Eastend Classics. Het resultaat? Een professioneel restauratiebedrijf dat bekend staat om de strakke planningen, duidelijke communicatie, soepele samenwerking en prijswinnende resultaten.

 

Ons team

Wilt u uw authentieke auto laten restaureren door echte vakspecialisten?

Maak kennis met ons