menu
Over ons

OVER EASTEND CLASSICS

Over Ons

Welkom bij Eastend Classics, onderdeel van Detailer Nederland BV. Sinds mei 2023 staat Berrie Burgler aan het roer van Eastend Classics in Zuidbroek. Met deze uitbreiding zijn wij uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf dat niet alleen het cosmetisch herstel van voertuigen aanbiedt vanuit onze locatie in Assen, maar ook gespecialiseerd is in de totale restauratie van oldtimers en klassieke auto's in Zuidbroek.

Bij Eastend Classics begrijpen we dat een bijzondere auto meer is dan slechts een vervoermiddel. Of het nu gaat om een klassieker, een oldtimer, of een youngtimer, wij zien uw auto als een waardevol bezit dat gekoesterd moet worden. Een ritje in uw geliefde bolide kan dierbare herinneringen en nostalgische gevoelens oproepen, terwijl het ook de mogelijkheid biedt om nieuwe verhalen en avonturen te creëren.

Onze passie en vakmanschap staan garant voor een professionele en liefdevolle benadering van uw voertuig. Wij weten hoe belangrijk uw auto voor u is en behandelen deze met de grootste zorg en toewijding. Onze specialisten werken met precisie en oog voor detail, of het nu gaat om het herstellen van lakschade, het opfrissen van het interieur, of een volledige restauratie van een oldtimer.

Bij Eastend Classics streven we ernaar om uw verwachtingen te overtreffen en uw auto weer in topconditie te brengen. We delen graag uw enthousiasme en zorgen ervoor dat uw kostbare bezit klaar is voor vele kilometers vol nieuwe herinneringen en onvergetelijke ritten.

Dankzij onze uitgebreide expertise en persoonlijke benadering, zijn wij de perfecte partner voor al uw cosmetische en restauratiebehoeften. Vertrouw op Eastend Classics om uw auto te behandelen met dezelfde zorg en passie als u dat zelf zou doen. Uw auto is bij ons in goede handen.

PASSIE VOOR HET VAK

Bij Eastend Classics draait alles om een diepe passie voor auto's. Onze vakmensen brengen met veel geduld, toewijding en loyaliteit uw klassiekers, oldtimers of youngtimers weer tot leven. Onze expertise in het repareren en restaureren van deze bijzondere voertuigen is het resultaat van een harmonieuze combinatie van liefde voor authentieke auto's en autodesign, jarenlange ervaring, ambachtelijk vakmanschap en moderne technieken.

Liefde voor Authentieke Auto's en Autodesign Bij Eastend Classics begrijpen we dat elke klassieke auto een uniek verhaal en een eigen ziel heeft. Onze liefde voor deze voertuigen gaat verder dan alleen het uiterlijk; het gaat om het waarderen van het vakmanschap en de geschiedenis die in elke auto verweven zijn. Dit respect voor het oorspronkelijke ontwerp en de historische waarde van de auto's vormt de kern van onze werkwijze.

Jarenlange Ervaring en Ambachtelijk Vakmanschap Met jarenlange ervaring in de autorestauratiebranche, hebben onze vakmensen een diepgaand begrip van de complexiteiten en nuances die komen kijken bij het werken aan klassieke voertuigen. Onze technici zijn niet alleen goed opgeleid, maar ook gepassioneerd over hun vak. Zij hebben hun vaardigheden verfijnd door talloze projecten en zijn toegewijd aan het leveren van de hoogste kwaliteit. Elk onderdeel en elke reparatie wordt met de grootste zorg en precisie uitgevoerd, waarbij traditionele technieken worden toegepast om de authenticiteit van de auto's te behouden.

Moderne Technieken Hoewel we de traditionele methoden en ambachtelijke technieken waarderen, zijn we ons ook bewust van de voordelen die moderne technologieën kunnen bieden. Bij Eastend Classics combineren we het beste van beide werelden door moderne technieken te integreren in onze restauratieprocessen. Dit stelt ons in staat om nauwkeuriger en efficiënter te werken, zonder concessies te doen aan de kwaliteit en authenticiteit van de restauratie.

Prijswinnende Resultaten Dankzij onze unieke aanpak rollen de auto's die onze werkplaats in Zuidbroek verlaten, vaak op prijswinnend niveau uit. Elk voertuig dat door onze handen gaat, wordt met dezelfde toewijding en aandacht voor detail behandeld. Het resultaat is niet alleen een perfect gerestaureerde auto, maar ook een voertuig dat weer in staat is om te schitteren op concoursen en evenementen.

Locatie en Faciliteiten Onze werkplaats in Zuidbroek is uitgerust met de nieuwste apparatuur en faciliteiten om aan de hoogste standaarden te kunnen voldoen. Hier werken onze specialisten in een omgeving die is ontworpen om optimale resultaten te behalen, of het nu gaat om een complete restauratie, een deelreparatie of regulier onderhoud.

Bij Eastend Classics combineren we onze passie voor auto's met onze expertise om uw klassiekers in hun volle glorie te herstellen. Vertrouw op ons voor vakmanschap van het hoogste niveau, waar liefde voor authentieke auto's en moderne technologie hand in hand gaan.

HET VERHAAL VAN EASTEND CLASSICS

Oorsprong en Inspiratie

Het verhaal van Eastend Classics begint in het jaar 2000 in het kleine Groningse dorpje Oosteinde, dat ook als inspiratiebron diende voor de naam van het bedrijf. De oprichter, gedreven door een diepe passie voor oldtimers, besloot zijn uit de hand gelopen hobby om te zetten in zijn werk. Wat begon als een persoonlijke passie, groeide al snel uit tot een professionele onderneming.

Eerste Grote Doorbraak

De reputatie van Eastend Classics verspreidde zich razendsnel in de oldtimerwereld. De eerste grote opdracht kwam van de eigenaar van Museum Autoselect in Joure, die na het zien van het vakmanschap van Eastend Classics zeer tevreden was. Deze tevredenheid leidde ertoe dat autoliefhebbers uit het hele land de weg naar het bedrijf vonden. Hierdoor groeide het bedrijf snel, en de oprichter moest op zoek naar versterking om aan de toenemende vraag te voldoen. Zo ontstond het team dat tot op de dag van vandaag met veel toewijding werkt aan het dierbare bezit van hun opdrachtgevers.

Bijzondere Projecten

In de loop der jaren heeft Eastend Classics aan talloze bijzondere projecten gewerkt. Een van de meest memorabele projecten was de restauratie van een BMW 502 Autenrieth cabriolet. Deze handgemaakte auto won de eerste prijs op het Concourse d’Elégance Paleis het Loo in Apeldoorn, een prestigieus evenement.

Een ander opmerkelijk project was voor het Britse Koningshuis. De adviseur van Koningin Elizabeth vertrouwde zijn Mercedes 220c toe aan het team van Eastend Classics. Dit project was een groot succes en bevestigde de uitstekende reputatie van het bedrijf.

Recentelijk voltooide Eastend Classics de restauratie van een Packard V12 in slechts negen maanden. Ook dit project behaalde een prijswinnend niveau. Naast deze bijzondere auto's heeft het team gewerkt aan talrijke Porsches, VW Kevers, Bugatti’s en vele andere unieke voertuigen, elk met hun eigen verhaal en karakter.

Groei en Verhuizing

In 2019 verhuisde Eastend Classics naar een nieuwe locatie in Zuidbroek, op het bedrijventerrein de "Gouden Driehoek". Deze centrale locatie biedt meer ruimte en mogelijkheden voor nog hogere kwaliteit, betere bereikbaarheid en meer professionaliteit. De verhuizing markeerde een nieuw hoofdstuk in de groei van het bedrijf.

Certificeringen en Erkenningen

Sinds 2023 is Eastend Classics volledig BOVAG-gecertificeerd, een erkenning die de hoge kwaliteit van hun werk bevestigt. Daarnaast is het bedrijf lid van de Dutch Car Restorers (DCR), erkend door de RDW voor APK-keuringen en VKI. Ze zijn ook een Approved Detailer en hebben een autospuiterij die werkt met conventionele lakken. Bovendien is Eastend Classics een SBB-erkend leerbedrijf, wat betekent dat ze ook nieuwe generaties vakmensen opleiden.

Conclusie

Het verhaal van Eastend Classics is er één van passie, vakmanschap en groei. Wat begon in een klein dorpje is uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de oldtimerrestauratie, erkend en gewaardeerd door autoliefhebbers en vakmensen uit heel Nederland en daarbuiten. Hun toewijding aan kwaliteit en vakmanschap zorgt ervoor dat elk project, hoe groot of klein ook, met de grootste zorg en precisie wordt uitgevoerd.

 

Eastend Classics Berrie Burgler
Website laten maken door Dotsimpel