Volledige autorestauratie

Bij Eastend Classics hebben we een grote voorliefde voor bijzondere auto’s. Of u nu een klassieke oldtimer in uw bezit hebt of een bijzondere young timer nieuw leven in wilt blazen: we restaureren hem óf haar met de grootste zorg en aandacht.

Een goed gevoel

Als u uw dierbare bezit aan ons toevertrouwt, nemen wij dit vertrouwen meer dan serieus. Communicatie is de belangrijkste sleutel tot succes. Daarom overleggen we veel en vaak met u. Bovendien is een wederzijdse ‘klik’ de belangrijkste voorwaarde voor een goede samenwerking.

Lees meer over onze visie

Totaalrestauratie

Als de klik er is, verzorgen onze specialisten de totaalrestauratie van uw geliefde auto met grote precisie. Het is onze gewoonte om in alles wat we doen een stapje extra te zetten. Dat betekent overigens niet dat we alles zélf doen. Omdat de beste kwaliteit nog niet goed genoeg is, hebben we een select netwerk van uiteenlopende specialisten om ons heen. Deze specialisten verzorgen de revisie van motor, remmen en koppeling, de interieurbekleding en – in een later stadium – het onderhoud. Eastend Classics is en blijft hoofdaannemer. Dat betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor planning, coördinatie en kwaliteit van het eindresultaat.

Lees meer over onze werkwijze

Onze kenmerkende stappen-methode

Onderzoeken en inventariseren

In de eerste stap onderzoeken we in welke staat uw auto verkeert. Wat is nog goed, wat gaan we restaureren en hoeveel tijd en materiaal kost het om het gewenste resultaat te bereiken? De te verrichten werkzaamheden bepalen we samen met u, waarna wij een inventarisatie maken van de bijbehorende kosten. Gaat u akkoord? Dan plannen we het werk in, zodat u weet wanneer u weer in uw auto kunt rijden.

Een strakke planning; daar staan we om bekend bij Eastend Classics. Die strakke planning combineren we met heldere communicatie, zowel met u als met de specialisten die we voor uw prachtige voertuig inschakelen. We behouden het overzicht en zorgen ervoor dat u precies weet wat u van ons kunt verwachten en wanneer. Komen we bijvoorbeeld onverwachte ‘verrassingen’ tegen? Dan brengen we u hier direct van op de hoogte en geven we aan wat het effect ervan is op de planning.

De eerste stap in het restauratieproces is het demonteren van uw auto. In deze fase voeren we een nauwgezette administratie. We maken enorm veel foto’s en aantekeningen, zodat we exact weten waar ieder boutje vandaan komt en welk moertje op welke plek zat.

Meer over demonteren

Zwakke plekken in de carrosserie en het chassis zijn eerder regel dan uitzondering. We vervangen slechte delen met plaatwerk uit de fabriek van het automerk. Volstaat de kwaliteit daarvan niet? Dan reconstrueren we het plaatwerk in onze werkplaats.

Meer over plaatwerk

De wijze waarop we het plaatwerk herstellen en vervolgens strak maken bepaalt de kwaliteit van het eindresultaat. Pas als alles strak is, voorzien we de carrosserie in onze autospuiterij van nieuwe laklagen en geven we uw koets zijn karakteristieke uitstraling terug.

Meer over strak maken & Spuiten

Ook de authentieke bekleding van uw auto verdient aandacht en goede zorg. Het bekleden van klassiekers en oldtimers is vakwerk. Daarom laten we dit graag over aan specialisten die de methoden van vroeger kennen.

Meer over bekleden

De kans is groot dat de constructie van uw klassieker of oldtimer deels van hout is en dat het interieur afgewerkt is met een prachtig laagje fineer. Hout is een bewerkelijk materiaal en moet goed onderhouden worden. We kijken dit graag voor u na en schakelen, wanneer nodig, de juiste experts in.

 

Van accu tot kabelboom en van motorblok tot lager: een auto is meer dan alleen de buitenkant. De techniek onder de motorkap is minstens zo belangrijk. Daarom besteden we veel tijd en aandacht aan het technische binnenwerk. Specialistisch werk, zoals motor- of remmenrevisie besteden we uit.

Meer over techniek

We zien regelmatig dat de details van de klassiekers, zoals deurklinken en ruitomlijstingen, door roest of krassen zijn aangetast. Dergelijke onderdelen sturen wij, direct na demontage, op naar onze verchroomspecialist, die de onderdelen weer in topconditie brengt.

 

Last but not least. Dit is de fase waarin alle gedemonteerde, gerepareerde, gereviseerde en vervangen delen bij elkaar komen. Nadat de auto ‘in elkaar zit’, polijsten we uw herboren trots. Pas als we onszelf ervan hebben verzekerd dat dit een auto van prijswinnend niveau is, leveren we ‘m bij u af.

Meer over opbouwen

Alle stappen van het proces doorlopen we met uiterste precisie. Toch is ons werk pas echt geslaagd als we de liefde tussen u en uw auto zien opbloeien. De opdrachtgevers bij wie dat is gelukt, ziet u hieronder.

Opgebloeide liefdes

Bekijk meer