menu
Volledige restauratie

Volledige restauratie

Bij Eastend Classics koesteren we een diepe passie voor bijzondere auto's. Of u nu een klassieke oldtimer bezit of een unieke youngtimer nieuw leven wilt inblazen, wij restaureren uw voertuig met de grootste zorg en toewijding. Ons team van vakmensen behandelt elke auto met aandacht voor detail, zodat uw geliefde voertuig de aandacht krijgt die het verdient. Vertrouw op Eastend Classics om de schoonheid en glorie van uw auto in ere te herstellen.

ONZE KENMERKENDE STAPPEN-METHODE

ONDERZOEKEN EN INVENTARISEREN

In de eerste stap onderzoeken we in welke staat uw auto verkeert. Wat is nog goed, wat gaan we restaureren en hoeveel tijd en materiaal kost het om het gewenste resultaat te bereiken? De te verrichten werkzaamheden bepalen we samen met u, waarna wij een inventarisatie maken van de bijbehorende kosten. Gaat u akkoord? Dan plannen we het werk in, zodat u weet wanneer u weer in uw auto kunt rijden.

PROJECTMANAGEMENT

Een strakke planning; daar staan we om bekend bij Eastend Classics. Die strakke planning combineren we met heldere communicatie, zowel met u als met de specialisten die we voor uw prachtige voertuig inschakelen. We behouden het overzicht en zorgen ervoor dat u precies weet wat u van ons kunt verwachten en wanneer. Komen we bijvoorbeeld onverwachte ‘verrassingen’ tegen? Dan brengen we u hier direct van op de hoogte en geven we aan wat het effect ervan is op de planning.

DEMONTEREN

De eerste stap in het restauratieproces is het demonteren van uw auto. In deze fase voeren we een nauwgezette administratie. We maken enorm veel foto’s en aantekeningen, zodat we exact weten waar ieder boutje vandaan komt en welk moertje op welke plek zat.

PLAATWERKEN

Zwakke plekken in de carrosserie en het chassis zijn eerder regel dan uitzondering. We vervangen slechte delen met plaatwerk uit de fabriek van het automerk. Volstaat de kwaliteit daarvan niet? Dan reconstrueren we het plaatwerk in onze werkplaats.

STRAK MAKEN & SPUITEN

De wijze waarop we het plaatwerk herstellen en vervolgens strak maken bepaalt de kwaliteit van het eindresultaat. Pas als alles strak is, voorzien we de carrosserie in onze autospuiterij van nieuwe laklagen en geven we uw koets zijn karakteristieke uitstraling terug.

BEKLEDEN

Ook de authentieke bekleding van uw auto verdient aandacht en goede zorg. Het bekleden van klassiekers en oldtimers is vakwerk. Daarom laten we dit graag over aan specialisten die de methoden van vroeger kennen.

HOUTWERK EN FINEER

De kans is groot dat de constructie van uw klassieker of oldtimer deels van hout is en dat het interieur afgewerkt is met een prachtig laagje fineer. Hout is een bewerkelijk materiaal en moet goed onderhouden worden. We kijken dit graag voor u na en schakelen, wanneer nodig, de juiste experts in.

TECHNIEK

Van accu tot kabelboom en van motorblok tot lager: een auto is meer dan alleen de buitenkant. De techniek onder de motorkap is minstens zo belangrijk. Daarom besteden we veel tijd en aandacht aan het technische binnenwerk. Specialistisch werk, zoals motor- of remmenrevisie besteden we uit.

VERCHROMEN

We zien regelmatig dat de details van de klassiekers, zoals deurklinken en ruitomlijstingen, door roest of krassen zijn aangetast. Dergelijke onderdelen sturen wij, direct na demontage, op naar onze verchroomspecialist, die de onderdelen weer in topconditie brengt.

OPBOUWEN

Last but not least. Dit is de fase waarin alle gedemonteerde, gerepareerde, gereviseerde en vervangen delen bij elkaar komen. Nadat de auto ‘in elkaar zit’, polijsten we uw herboren trots. Pas als we onszelf ervan hebben verzekerd dat dit een auto van prijswinnend niveau is, leveren we ‘m bij u af.

Alle stappen van het proces doorlopen we met uiterste precisie. Toch is ons werk pas echt geslaagd als we de liefde tussen u en uw auto zien opbloeien. De opdrachtgevers bij wie dat is gelukt, ziet u hieronder.

TOTAALRESTAURATIE

Als de klik er is, verzorgen onze specialisten de totaalrestauratie van uw geliefde auto met grote precisie. Het is onze gewoonte om in alles wat we doen een stapje extra te zetten. Dat betekent overigens niet dat we alles zélf doen. Omdat de beste kwaliteit nog niet goed genoeg is, hebben we een select netwerk van uiteenlopende specialisten om ons heen. Deze specialisten verzorgen de revisie van motor, remmen en koppeling, de interieurbekleding en – in een later stadium – het onderhoud. Eastend Classics is en blijft hoofdaannemer. Dat betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor planning, coördinatie en kwaliteit van het eindresultaat.

Volledige restauratie
Volledige restauratie
Volledige restauratie
Neem contact op
Website laten maken door Dotsimpel